BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Tuesday, October 26, 2010

Virus-virus Cinta (Edisi Final Exam)


Exam? Apa tu exam? Hehe, buat buat lupa plak kan, almaklumlah, dah habis blaja. Dari kecik sampai ke besar asyik EXAM je, bosan btol. Dari UPSR, lepas tu PMR, SKA(sijil Khas agama), SPM, Diploma, dan sampai ke Degree penuh dengan EXAM.. Haish,bosan btol.. Skrg ni buat master nasib baik xde final exam, just buat project paper je (Ceh, project paper pun payah jugak woo..)

Teringat time exam masa kat IPT dulu, virus-virus exam mula melanda pabila penghujung sem (bagi yang belajar kat IPT). Bagi yang mengambil SPM, akhir tahun adalah satu penyiksaan,betul tak? Biase nye bila exam-exam (test1 & 2) biase ni, main main, tak bagi perhatian langsung. Time final exam baru nak pulun habis habis. Ni la pengalaman sewaktu belajar dulu. Bila terkenang kan balik, boleh tersenyum sorang-sorang. Sampai orang sebelah akan cakap, asal mamat ni tersengih sorang-sorang, tak betul agak nya. Hahaha.

Tension...tension...tension...tulah yg sering kita dengar setiap kali exam. Lebih2 ag final exam, PMR dan SPM...lagi lah tggi pressurenyer...boleh dikatakan semua org x terlepas dr itu...cume cara penerimaannya sahaja yg berbeza...jika kuat org itu, maka pressure bukan lg pressure bg dia...jika sebaliknya...maka susah la sesorang itu...

Aku juga tidak terlepas drpd semua tu...Dulu, time blaja, setiap hari aku tension time nak exam..boleh di katakan dengan segala benda aku tension...mungkin ini menunjukkan aku ni seorg yg teruk..tapi itu lah hakikatnye..dh pelbagai cara aku gune tuk hilang kn tekanan tu..ade yg berkesan..ade yg x...x kesah la...pe yg penting kite berusaha untuk hilangkan tension tu... Bagi aku,sewaktu bergelar student dulu, DOTA adalah permainan kegemaran aku. Bak kata orang perempuan, DOTA ialah Dunia Orang Tanpa Awek,haha. Bayang kan, esok pagi paper final, malam tu aku sempat layan DOTA 2,3 round. Lepas habis main game, baru lah aku study,hehe.

Memang tension time nk final tu mungkin perkara biasa, rasenyer setiap org atau student dr mane-mane university pun akn berasa tension...salah satunyer ialah kerana mungkin time tu rase nervous la, mungkin byk lg x stdy or memg dh tabiat tension time nk final...hmm..??... time tu la iman kite benar2 diuji...kuat atau tdak...

Tp jangan tension2....yg penting relax n fikir satu-satu...Jangan serabutkan fikiran..Nanti satu ape pun xdapat...so..relax, tarik nafas...cube manage mase tu betul-betul...buat yg utama dulu walaupun ad banyak benda lain yang penting jugak...

dan yg paling penting...selalulah berdoa kepd ALLAH...DIA-lah tempat pergantungan yang paling bagus...kita tawakal...usaha...dan tawakal.....berdoa dan berusaha....

All the best for SPM candidate and student IPT yang nak final exam!!

CHAIYoK!! CHAIYoK!! CHAIYoK!...

Aja-aja Fighting!

JANGAN TENSION-TENSION....JUZ RELAX....heheehehehehhhehhe

Chills :p

3 comments:

ierahaziera said...

kiter pun nak exam lagi 2 minggu

Hafiz Ajmain said...

All the best ea :)

zaidizek said...

Semoga berjaya kepada adik-adik semua...

Related Posts with Thumbnails