BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Friday, July 16, 2010

Dilema ke?


"Waktu kita bersama indahnya ku alami,
waktu kita berdua, janji janji bersemi,
Apapun rintangan dapat kita harungi,
Apapun persoalan dapat kita jalani.."

Hoho, melayan lagu Billy Zulkarnain la plak. Tengah driving ke ofis tadi, terdengar lagu ni. Haish, syahdu kot :). Anyway, nak share kat korang something. Hari ni, masuk hari ke 138 aku bekerja. Suka duka dalam alam pekerjaan ni banyak aku tempuhi. Kata orang dulu-dulu, pengalaman tu penting. Ya, memang pengalaman tu penting. Lagi-lagi bila bekerja dengan company swasta. Actually, company aku nih GLC, so, half Gomen half pribet. Nak kate kerja lepak, time takde kerja memang terasa melepak sangat-sangat. Sampai kan bosan. Bile time ade kerja, sampai pening-pening kepala dibuat nye.

Kat tempat kerja, politik amat lah penting. Nak jaga hati dan perasaan ofismate la katekan. Nak sokong sebelah pihak je, mmg susah, so, terpakse jadi talam 2,3,4 muke. Haish, semua tu aku alami. Banyak lagi la, sampai kan aku sendiri sudah muak dan bosan dengan kerja aku nih. Aku mahukan satu perubahan. Tapi, aku takot perubahan tu akan merugikan aku. i got offer from ECER, tapi kene kerja kat Mersing, jauh kot.. Hmm, sabo jela. Tu pun panggilan bulan 8 nih (dah dekat,dan semakin dekat..)

Anyway, experience tu penting. Btul kan, aku terima ape yang ade. Jangan terlalu memilih. Bersyukur dengan ape yang ade. Soal gaji bagi aku tak penting (padahal penting kot), yang penting boleh survive, ade buat tabungan untuk masa depan :)..

So, dilema aku sekarang, sempatkah aku? Masa semakin suntuk.... Time is running out..

2 comments:

lee-za said...

bersyukur tu penting sgt dik...syukur buat hati kiter tenang...

gades ain said...

go go! chaiyokkkkkkkkkkk!

Related Posts with Thumbnails