BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Thursday, April 29, 2010

Aku Ke"SESAT"an di Sebuah Shopping Complex


Sebenarnye, amat segan + malu nak post benda ni, tapi, nak share jugak, sebagai ingatan bersama. Semalam, tanggal 28 April 2010, around jam 9.30 malam, di Plaza Mines, Seri Kembangan.


Actually, semalam lepas time kerja, bergegas ke Mines untuk training bowling bagi tournament bowling pada 15 Mei ni yang akan diadakan di situ. Ni kire group training la, one group terdiri dalam 4 orang. So kitorang pun train bermain 4 game. Biase la, time main ni, wallet, handphone dikeluarkan dari poket supaye time campak bowl tu perfect. So, tumpang la barang2 ni dalam beg member.

So, overall, our group performance good, but have to train a bit more to be perfect. Pkul 9.30 tu, aku mmg dah tak tahan nak buang air, bergegas ke tandas, member yang laen2 ni berpecah pergi bank and kedai comp. Unfortunately, aku lupe nak mintak hp and wallet dr member aku tu disebabkan dah tak tertahan nak menuju ke tandas.

Setelah selesai urusan di wash room, aku bergegas naik ke tingkat 3 (kedai comp). Alamak, bayang-bayang diorg semua dah tak nampak. Time ni memang menyesal sangat2 becoz tak amik barang2 aku kat member2 aku. Terpakse la aku menapak, berpusing2 round Mines Mall nih. Nak gile aku dibuat nye becoz dah terlalu penat + kelaparan + terpakse menapak cari member2 aku nih. Nak pinjam hp orng utk buat call segan la plak, takut org2 ni judge aku salesman, yela dressing aku pun dressing pergi ofis. Agak2 dalam 20-30 minit, aku berhenti termenung kat tepi escalator. Tetiba2 terpandang public phone! Peh, penyelamat! Then check seluar, kebetulan plak kan, ade RM0.30. Berlari-lari anak la jugak untuk mencapai ganggang public phone nih! Memang dah lama giler2 tak gune benda alah ni (last2 jadi penyelamat aku). Boleh plak tak terfikir nak gune public phone sebelum ni kan.

Dipendekkan cerita, aku dapat menghubungi member aku ni, kebetulan mmg teringat sangat2 no die, kalau tak ingat, mmg la, tersesat smpi pkul berape aku tak tahu. When i meet my friends back, diorg marah ckit2, tak la byk sgt kowt,haha. Ai, pelik2, dah besar2 pun boleh sesat erk... Mengimbau balik kenangan aku sesat di Komtar, Johor tahun 90'an. Time tu lagi dramatik kowt, baru berumur 7,8 tahun...Haish.. Kenangan-kenangan. Then, yang penting, benda ni aku hope dah tak berlaku lagi. Serik! haha...

Tournament makin dekat, hope dapat buat yang terbaik! wish me luck guys!

*pesanan : kalau nak gi mane2, pastikan anda membawa skali hp @ wallet anda. Bekalan kecemasan if something happen..huhu


Regards,

Hafiz Ajmain

6 comments:

Ayue Aishah said...

hahahahaha...
good lesson huh! hehehe..

actually ayue prnah experience saat2 begini... exactly the same!!

tumpang purse n hp kat handbag mmbr.. huhu..
al-maklumlah.. malas bwk handbag!

pergi toilet jgk lah ni..

mase tu kat quensbay penang.. dan yg lbih malang, mase tu baru je dtg penang. 1st time g quensbay tu!! so, mane la familiar sgt ngan tmpt tu.mmbr pn baru kenal.. xhafal no phone!

hahaha. can't u imagine mcmn? huhu

Che Kechik said...

ehe! hafiz keje dekat mana yg boleh lepak kat situ? seems like hafiz x familliar je dengan mines tu..

Hafiz Ajmain said...

Ayu : haha, mesti menangis smpi pak guard datang kan,hehe :P

Then,ape yang jadi?

Hafiz Ajmain said...

Che Kechik : Actually, Mines tu besar kowt. Sy keje kat KLIA sepang, kebetulan blk dr ofis terus gi main. Jarang jugak la gi sane. Pegi sane pun just main bowling n tgk wayang je kowt,hehe

Che Kechik said...

hehehe..memang pun.che kechik pernah juga pergi sana..agak besar la juga..lagi2 kalau nak mencari orang kat sana..mmg susah la nak jmp..='p

Hafiz Ajmain said...

hoho, tahu xpe. nanti 15 mei ni dtg blk kat sane, tournament bowling,mhuhu

Related Posts with Thumbnails