BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Wednesday, April 14, 2010

Oh kawan!


Ari ni ari Rabu, suppose aku cuti ari ni becoz dapat MC dua hari dari doktor. Tapi, demi menjaga kepentingan orang, aku berkorban, aku datang bekerja. Dan selama dua hari ni jugak la, banyak kerja yang bertimbun. Masak jugak la aku nak settle kan. Dengan keadaan badan yang masih lemah dan mamai-mamai, sikit demi sedikit kerja aku siapkan. Tapi, still, banyak yang tertangguh. Adoi, masak-masak. Dengan claim, PO, surat-surat..


Dalam tension-tension, saje je bukak internet, update blog and bukak manga.com. Sambil-sambil tu bukak jugak facebook. Agak lame tak bukak, asyik update status gune handphone je, tapi xsempat reply comment2 diorng. Kebetulan, ternampak status my fren, ema yang berbunyi ::

":: DAN JANGANLAH KAMU MENGKEHENDAKI SEORANG KAWAN DISAAT MEMERLUKAN SAHAJA ::"

{tp jgn lah membakar diri sehingga diri sendiri terbakar.. dan jgk jgn lah terlalu menerangi orang laen sehinggakan diri sendiri dlm kegelapan.maka berpada-pada lah.}


Hoho, memang la, amat betul statement beliau. Jangan lah kite perlukan teman hanya pada saat kite perlukan teman sahaja. Time susah time senang, kite kene appreciate diorg. Then, jangan lupe budi dan jasa diorang. Kebetulan plak, tengah dengar lagu UNIC berjudul "kawan"


"kawan"

Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan dihadapan oh! Indahnya
Kita bersama berkelana

Kawan bertahun kita bersama
Bagai semalam baru bersua
Kawan dihadapan oh! Indahnya
Kita bersama berkelana

Namun kita jauh di dunia sendiri
Bekalan sendiri(semangat sendiri) Impian sendiri
Meski pun jauh namun kita tetap bersama
Dek ruang yang memisahkan kita

Kawan hidup ini umpama langit yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini umpama awan yang tidak selalu putih
Ingatlah bintang-bintang di langit Takkan terus berkelipan
Ingatlah pelangi yang indah Pasti akan hilang

Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya menjadi perhiasan di dinding
Kawan jangan biarkan dirimu
Umpama lipan dan kala
Berbisa namun akhirnya menjadi perhiasan di meja tulis

Oh! Kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh! Kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
Menunjukkan jalan demi ummat semesta

Try la dengar, pastu, renung-renung kan ^^


Regard,

Hafiz Ajmain




5 comments:

WaNa ALias said...

ehehheheeh...
kawan amat penting dlm idup...
jga persahabatan kiter2...
heheheeh...
shayam kiter2...

ema maiziana said...

baby na oomey :: saloh ejo tuh..SYAYAM KITE2 la ;)

Hafiz_orange87 said...

ish,syayam ea ;p

ema maiziana said...

hala..agagagaga susah2 aku pk term tuh ;)

Hafiz_orange87 said...

hehe, susah ke? ;p

Related Posts with Thumbnails