BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Friday, April 30, 2010

Terkenang Zaman Kanak-Kanak Dulu.. Part 1


Really miss childhood time. Banyak perkara-perkara pelik yang dibuat ketika itu. Zaman dahulu, berlainan dengan kanak-kanak zaman skrg. Skrg ni, kanak-kanak dah maju, terlebih maju pun ade. Makanan pun, banyak yang lebih suke makan fast food macam KFC, McDonald, Pizza Hut, Burger King dan sebagai nya. Pasti ade implikasi pada kanak-kanak jika sering didedahkan dengan memakan fast food je. Like my fren, time die kecik-kecik dulu, asyik makan fast food. Then, bile dah besar ni,ade macam-macam penyakit. Pity for him.

Actually, nak story skit pasal something. Benda ni dah lame tak di beli, iaitu " DING DANG". Haha, Dulu time sekolah rendah, memang selalu beli benda nih semata-mata mahu kan mainan yang ada didalam nya. Antara yang sewaktu dengan Ding Dang ni ialah Tora, Jojo dan lain-lain. Memang suku sangat beli benda ni dulu. Dulu la until semalam time lunch, boleh plak terjumpe DING DANG time singgah di stesen Petronas KLIA. Hish, mmg mengimbau balik la. Kalau dulu harge nye RM0.60, skrg RM0.80. Ok la kot, cume tak berbaloi bg cokelat die, makin lame makin kecik,huhu. Gambar kat bawah ni hadiah yang ade dalam kotak DING DANG ni,hehe


Cumil kan? Puzzle,haha. Tak la besar mane, tp, tu la, nak citer pasal kenangan dulu-dulu yang tinggal kenangan (",)

Regards,

Hafiz Ajmain

12 comments:

Ayue Aishah said...

sangat comel lah...

hahaha..

kite berada di alam kanak-kanak yang same! hehehehe
budak sekarang mane ade lagi..

dulu ayue beli bende ni kat depan skolah.. belum pun keluar kedai cepat-cepat nak bukak tak sabar nak tengok ape mainan kat dalam die...

hahahaha.....

Hafiz Ajmain said...

Hehe, tahu xpe. Kebetulan semalam terpandang, tu yang terus beli. Ceh, tp hadiah die tak la best mcm dulu, biase2 je,huhu

wanshah said...

ada lagi ek menda tu. ingatkan dah takde dah. maklum la, kita dah lepas zaman budak2, mana nak peka dah ngn benda2 macam tu. memang mengimbau kembali la kenangan dulu2. huhuhu.. bagi kanak2 yang lahir pada tahun 80-an, femes la benda ni kan?.. skarang ni sume kanak2 ribena jer.

http://wanshah87.blogspot.com

Che Kechik said...

hehehe..kechik dulu slalu beli gak..tp kechik suka tora lagi dari din dang..=)

p/s :> tora datang lagiiiii~ ^_^

Fane Davis said...

hi!!!
kamu buatkan saya terkenang pada zaman ke anak-anakan saya la...dulu saya selalu juga beli Din Dang...selain untuk dapat coklat...permainan di dalamnya suprice kan..hehehe....
jom jadi budak-budak sehari...

kaChaNG_dEwa said...

Huaaa..memang terkenang beb.Kalu kotak puteh tu TORA kan nama dia?

Hafiz Ajmain said...

wanshah : ade je, tapi susah la nak cari,huhu

che kechik : yup,TORA. susah la nak cari,huhu..

Fane : hehe, miss childhood,huhu

kachang dewa : yup, TORA bro!

amniey91 said...

cik Am pun suka menda tu tyme kecik...hahaha....

cik Am singgah cni n follow skali ye...

jom la dtg blog cik Am..

http://amniey91.blogspot.com/

Anonymous said...

Heya i'm for the first time here. I came across this board and I find It truly helpful & it helped me out much. I hope to provide one thing again and aid others such as you aided me.
Here is my page ; buy youtube views

Anonymous said...

My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.
I have always disliked the idea because of the
costs. But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type on several websites for about a year and am worried about switching to another platform.
I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way
I can transfer all my wordpress content into it? Any kind of help would be really appreciated!
Visit my web site ; erinmore mixture

Anonymous said...

I am no longer sure the place you're getting your info, however great topic. I needs to spend a while studying much more or working out more. Thank you for fantastic info I was looking for this info for my mission.
Also see my web page: amphora tobacco

Anonymous said...

hi!,I like your writing so a lot! share we communicate extra approximately your post
on AOL? I require a specialist on this space to unravel
my problem. May be that is you! Taking a look forward to see you.
Here is my web blog :: amber leaf tobacco

Related Posts with Thumbnails