BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Tuesday, May 18, 2010

Ayam Penyet!!


wahhh..my new feberet ni tau. tapi kalau tanya orang KL, ramai masih kurang kenal nasi ayam penyet ni. search kat google pun tak ramai yang post..so saya nak kongsilah resepi nasi ayam penyet ni.

Tapi awas, kalau korang jenis tak tahan sabar bahaya makan ayam penyet ni.
Kenapa bahaya? sebab sambalnya mesti pedas dan ini akan menambahkan ketidaksabaran korang. Yang lagi penting ialah, korang takkan sabar nak tunggu restoran tu bukak nak beli ayam penyet. Dah ramai yang kena penyakit ni, mujurlah saya kena sikit je..hehe

Kebetulan, tengah hari tadimase lunch time, berjalan-jalan di sekitar nilai, Negeri Sembilan. Ingat nak lunch je kat KFC di Giant, tiba-tiba terserempak dengan signbOard "Ayam Penyet". Biar betik! Baru kene penangan ayam penyet 2x, aku terus terpesona dengan sambal dan ayam nye. Ape lagi, cancel kan dinner kat KFC, terus pergi ke "Ayam Penyet". Betul-betul bersebelahan dengan Giant Nilai.

Walaupun terpakse menunggu lama (bcoz ramai sangat org), aku bersyukur kerana dapat makan ayam penyet. Nyummy ^^. So, kepada yang nak merasa penangan ayam penyet ni,sila lah datang dan mensearching restoren ayam penyet ni ea :)

Lokasi "ayam penyet"
1.Gerai No. 15, Depan Masjid, Kg. Melayu Majidee, JB.
2.Restoran Pinang, Taman U, Skudai, JB
3.Nasi Ayam Penyek Banafee, JB (depan MAA Tower)
4.Subang Jaya
5.Dataran Sunway Mentari
6.Bangi
7.Puchong
8.Wangsa Maju Walk Mall
9.UEP Subang jaya
10.Mid Valley Mall
11.Ayam Penyet Nilai (Sebelah Giant)

10 comments:

sizukaDeboss said...

aaaaaaaaaaaaaaaa...rindu JB...nak pegi JB...nak balik Msiaaaaa

Shiela Latif said...

ayam penet memang terbaekkkk wok!!...kata Danga Bay pon sodap ayam penyet dia... :)

Hafiz Ajmain said...

Jom nalik JB hujung minggu nih,hehe :p

Pekena ayam penyet kat Danga Bay ^^

Mijie said...

waa ayam penyet..cam bez je..bangi 2 kat ner ek??..nnti bole mijie pegi..

puan sri nurhanis said...

sedapnya ayam tuh.
buat org lapa. haha!!

shameel Iskandar said...

nampaknyer ayam pentet ni dah ada merata2 tempat. Dari perlis hingga ke sabah. Kalau x silap saya, ia berasal dri indonesia.

Asyraf said...

yup, klu tak silap, mmg berasal adari indonesia :).

Ayam penyet kat Nilai pior Indon mari,hehe :)

Chaon Cornerz said...

pedas2 la baru layan..

Yatre Hayati said...

wow...ni buat teringin nak makan...

Nurul said...

Sedap nye!!

Related Posts with Thumbnails