BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Monday, May 3, 2010

Terkenang Zaman Kanak-Kanak Dulu.. Part 2



Kali ni, nak citer pasal Nyam Nyam. Korang yang lahir tahun 1980-an & 1990-an mesti pernah dengar tentang Snek Nyum Nyum nih. Ni antara feveret aku jugak. Time balik sekolah, sblm smpi rumah mesti singgah beli benda nih. Buat santapan di petang hari,hehe. Nyam nyam ni actually dicicah dengan cokelat, then di makan skali dengan snek kecik2 berbentuk bulat dan berwarna warni. Skrg ni, Nyam Nyam ni sukar didapati di kedai-kedai. Hanya kedai-kedai tertentu shj yang menjual nya. Ni pun, aku kebetulan ternampak kat celah-celah gula-gula mentos (rasenye la).


Skrg, zaman dah moden, kanak-kanak sekarang mane la nak makan benda-benda ni. Diorang lebih suke makanan yang ade gift dan menarik . So,sape-sape yang berkesempatan, sila la beli makanan-makanan yang time kecik-kecik dulu korang selalu makan. Nanti, bila zaman dah berlalu, makanan-makanan nih dah takkan ada lagi.


8 comments:

syAzAnA said...

makk.
rindu nak nyum2.
sgt sedapppp.
wee~

adham said...

aku suke makan neh. skang pun aku still beli lagi....... weeeehooo!!

Hafiz Ajmain said...

syazana : tahu xpe, sedap sehingga menjilat jari :)


adham : wah, ade byk stok x??

sidah said...

hehe..
t`igt lak tym kcik2...smpai nanges2 mntak mak belikn nyam2 ni..
huhuhu..
:)

Fane Davis said...

hehehhe...ko beli Nyam Nyam ne...ko ada makan ka??hehehe..tau pun bagi dekat budak2??hehehe...

shaNAf said...

kt kdai sblh umh kite ade jual ni...nk x?t kite blnje..eheee^^

Hafiz Ajmain said...

Sidah : wah, smpi nges2 ea,hehe :p

Fane : eh, mesti la makan,hehe

shanaf : wah,belanje ke? nak nak :)

Nowwa Fitri said...

Nyum..nyum..sampai sekarang still ken apau ngan anak2 buah beli Nyum..Nyum..

Related Posts with Thumbnails