BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Followers

Thursday, May 20, 2010

Terkenang Zaman Kanak-Kanak Dulu.. Part 4

Hoho,bertemu kembali! Wah!! Atlast, penantian berakhir!! Agak lame jugak mencari benda alah ni. Benda ni time kecik-kecik antara yang dibeli suatu ketika dahulu. Pabila meningkat remaja, dan dewasa nih (dewasa ke?), dah tak beli langsung. So, sekadar ingin refresh the old memory, aku menSEARCHING benda nih. Dan, aku menjumpainya di sebuah kedai runcit area seksyen 9, Bandar Baru Bangi, Selangor. Ni lah dia, JOJO!

JOJO

Isi kandungan JOJO

Ni lah die JOJO. Antara product termahal dikalangan KINOS product. Kalau tak silap, RM2.40. Eleh, tak worthless kalau beli. Setakat jelly2 (agar2 kecil) sebagai jajan die. Pastu, hadiah nye, permainan basketball. Dah tak semeriah dulu. Kalau dulu nya menarik, hadiah keychain, pastu jajan die biskut cokelat.I was kinda disappointed by the contents of this box. As usual with toy boxes, it has a toy and a confection. Being their premium toy box, I was expecting a more complicated toy, instead of just basketball toy. Instead of chocolate covered biscuit balls, this one has four jelly cups.

*Kepada mereka2 yang lahir tahun 1980'an - 1990'an, for sure you'all remember this toy box,hehe.

15 comments:

.::WaNiE::. said...

dendang ngn tora mampu milik sikit

hahah

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

eheh,,,JOJO tu ade jual lg ker??

hehe,,,dulu susah ckit ar nak beli,,

kene kumpul duet baru boleh beli,,,nak mntak mak ayah segan,.,,,
anyway,,,nice post..

teringat zaman kanak2

Linc Reshk said...

hahahha,,,memang gua ingat sesangat.. adik2 gua pun sampai melalak kalau tak dapat mende ni - rockers

http://cicaktonjeng.blogspot.com

Azrul Hisham said...

haha...teringat lak zaman bebudak dulu

Nurul Harun said...

hahahhaa.. tergelak nurul. ish!

Pink Glasses said...

wah.. jojo~~
dulu mang heaven gila la kalo dpt beli jojo.. slalu nya dpt beli dendang je.. jojo neh mahal... xmampu lg ms kecik2 dlu.. 2ringgit tu mahal okeh~ :p

Nurul said...

Love JOJO! thanks bro,teringat time kecik2 dulu :)

Nur Eyda said...

huhu...jojo ngn tora suke sgt bli tyme kecik2..org yg bli jojo tuh kire berada la..org biase bli tora ajer...
huhu..falsafah budak2..ngee

Nur Eyda said...

huhu...jojo ngn tora suke sgt bli tyme kecik2..org yg bli jojo tuh kire berada la..org biase bli tora ajer...
huhu..falsafah budak2..ngee

DALILA MISMAN said...

haha..teringat zaman kecik2 dulu..suka beli jojo n tora datang lagi...

Nuraisyyah said...

hahahha..tringat la plak kat jajan DENDANG+TORA+ETC..hahhahahha..

btw, nice entry..myingkap zaman kanak2 dlu..hahak..ceh3..;p

Yatre Hayati said...

jojo mahal sebab kita dia paling besar...tora murah sikit tapi kotak kecik !! seronoknya zaman kanak2..

rhapsody LiN said...

im 1990's hehe..

jojo nie tau je.pastu ade lg 1 - dora
kotak kale biru gmbr doremon.

ingat x??

:p

CkYnHaShiM said...

sangat ingat...deng dang..sumer bagai la..

+akufobia+ said...

masa kecil berapa kali je beli.sebab tau mainan dia cepat rosak sebab main ganas sangat.haha.

Related Posts with Thumbnails